ÁSZF

Vásárlás
Az internetes vásárlás a távollévők között megkötött szerződések közé tartozik, azaz a szerződéskötésre a kereskedő és a fogyasztó egyidejű jelenlétének hiányában kerül sor.

Látogatóink a regisztráció után, a választott felhasználónevével és jelszóval tudnak vásárolni, illetve regisztráció nélküli vásárlási mód esetén adataik megadásával is vásárolhatnak. Az oldalainkon szereplő termékeket a mellette szereplő bruttó áron értékesítjük! A szállítási költséget a vásárló fizeti, amelynek mértéke a csomag nagyságától, súlyától, fizetési módtól függően változik! További részletek a szállítás bekezdés alatt.

A távollevők között kötött szerződésekről szóló 45/2014. (II. 26.) Kormányrendelet alapján úgynevezett elállási jog (a termék visszaküldésének joga, visszaküldési garancia) illet meg a fogyasztót internetes vásárlás esetén, és e jogát minden esetben gyakorolhatja.

Amennyiben a vásárló meggondolta magát, 14 munkanapon belül indokolás nélkül elállhat a szerződéstől. Ezt a jogát attól a naptól kezdve gyakorolhatja, amikor az árut átvette. Fontos, hogy ennek olyan írásos nyoma maradjon, hogy az elállás időpontját vita esetén később igazolni lehessen.

Kérjük, minden esetben őrizze meg a csomagban található blokkot, áfás számlát és a csomagot kiszállító cég átvételi bizonylatát.

Az elállási jog azt jelenti, hogy az interneten megkötött szerződéstől jogszabályi felhatalmazás alapján egyoldalúan visszaléphet a vásárló, és a termék visszaküldése esetén követelheti a kereskedőtől az általa kifizetett összeg visszatérítését. Az elállási jog kompenzálja azt, hogy a vásárlás előtt nem volt lehetősége a termék megvizsgálására, kipróbálására, illetve üzembe helyezésére.  Természetesen a 14 munkanapos határidő alatt bármikor elállhat a vásárló a szerződéstől, de a jóhiszeműség és a tisztesség általános követelménye szerint a termék átvételét követően, annak kipróbálása, megvizsgálása és a rendeltetésszerű használatra való alkalmasságáról történő megbizonyosodás után haladéktalanul döntenie kell a termék megtartásáról vagy esetleges visszaküldéséről.

Elállás esetén az értékesítő köteles a kifizetett összeget haladéktalanul, de legkésőbb az elállást követő 14 napon belül visszatéríteni. Így van ez akkor is, ha a kereskedő a megrendelést nem tudja teljesíteni. Ha a vevő eláll a szerződéstől, az áru visszaszolgáltatásával kapcsolatban felmerült költségeket a vevőnek kell állnia, egyéb díjat, költséget azonban nem követelhet az értékesítő.

45/2014. (II. 26.) Kormányrendelet a távollevők között kötött szerződésekről.

A fogyasztó az elállási jog gyakorlásának napjától számított 14 napon belül köteles visszaküldeni, vagy átadni a terméket a szolgáltatónak. A fogyasztó viseli az elállási jog gyakorlása miatt a termék visszaszolgáltatásával kapcsolatban felmerült költségeket. A fogyasztót ezenfelül egyéb költség nem terheli. A vállalkozás azonban követelheti a termék nem rendeltetésszerű használatából eredő kárának megtérítését.
Amennyiben a terméket nem rendeltetésszerűen használták, az eladó kártérítést követelhet a termék esetleges meghibásodása, károsodása és értékcsökkenése miatt.

Szállítás, fizetés
Az ajandekozz.hu az MPL csomagküldési szolgáltatásait veszi igénybe.

Személyes átvétel: Lehetőség van az interneten keresztül megrendelt áru személyes átvételére a Ajandekozz.hu telephelyén, 2600 Vác, Nárcisz utca 3. szám alatt. Ez esetben kérjük jelezni a személyes átvételt, mert ellenkező esetben a postaköltséget a megrendelőre terheljük!

Előre utalás: A megrendelt terméket lehetőség van előre utalással megvásárolni. Kérjük, hogy a megrendelés folyamán a „rendeléssel kapcsolatos megjegyzés” rovatban jelezze előreutalásos fizetési szándékát, illetve a számla tulajdonosának nevét, amelyről az átutalás érkezik. Megrendelése után kollégánk tájékoztatja a szállítási költséggel terhelt összegről telefonon és/vagy e-mailben, amelyet a következő számlaszámra kérünk átutalni a telefonhívás után:

Bajusz Péter (tulajdonos)
11773683-01105610-00000000

Az utalás megérkezését követően a csomagot azonnal átadjuk kiszállításra!
Az előre utalás választásával Ön kedvezőbb szállítási költségeket vehet igénybe!

Számlaadás:
– Számlát, blokkot vagy nyugtát minden vásárlónknak a Magyarországon érvényben lévő rendelkezések szerint adunk.
– ÁFÁ-s számla igényét kérjük, jelezze előre a megrendeléskor! Utólag nem áll módunkban Áfá-s számlát kiállítani!
– Kérjük a vásárlást igazoló blokkot / számlát a garanciaidő lejártáig megőrizni!

Garanciális ügyintézés
– Az Ajandekozz.hu az eladott árukra a törvényben megállapított szavatossági időt vállalja.
– Az áru nem rendeltetésszerű használatából eredő károkért felelősséget nem vállal.
– Garanciát csak a vásárláskor adott számlával, blokkal vagy nyugtával ill. jótállási jeggyel lehet érvényesíteni.
– Amennyiben nem megfelelő méretet vagy színt sikerült választania, az árut a távollevők között kötött szerződésekről szóló 17/1999. (II. 5.) Kormányrendelet – alapján érvényesítheti a rendeletben szabályozott módon és határidőkkel. (Lásd. Fentebb – Vásárlás rész)
Az elállási jog nem érvényesíthető azon termékeinkre, amelyet természetüknél fogva nem lehet visszaszolgáltatni.

Reklamáció:
Szolgáltatásunkkal kapcsolatos panaszait, problémáit az alábbi módon intézheti:
– Telefonon: Bajusz Péter 06-20-936-8431
– E-mail-en: ajandekozzhu@gmail.com
-Személyesen: telefonon előzetes egyeztetés után

Adatvédelem:
A megrendelők személyes adatainak a felhasználása az Adatvédelmi Törvény hatályos rendelkezéseinek értelmében történik, az Ajándékozz.hu az adatokat bizalmasan kezeli, a rendelésekhez használja fel és semmilyen formában nem adja tovább. Minden résztvevőnek joga van elérni, helyesbíteni vagy törölni bármely vagy akár az összes általa megadott információt.

Üzemeltetői adatok:
Cégszerű elnevezés: Ajándékozz.hu
Adószám : 67557286-1-51
Nyilvántartási szám: 50408300

Elektronikus elérhetőség:
ajandekozzhu@gmail.com
Telefonszám: +36 20-936-8431
Kapcsolattartó személy: Bajusz Péter
A szerződés nyelve: magyar

Termékkínálat meghatározása: ajándéktárgyak (pólók, bögrék, pulóverek, táskák, egyéb ajándéktárgyak)